fotolijn

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ug110740/domains/scoutingbruinisse.nl/public_html/modules/mod_jf_mobilemenu/helper.php on line 79

Onze Organisatie

De Pr. Margrietgroep  heeft als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt scouting jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

Organisatie van de Pr. Margrietgroep

De scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts . Iedere speltak kent een eigen leidingteam waarvan één persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Besturen

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

Het verenigingsbestuur bestaat uit leiding van de groep en draagt zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Verenigingsbestuur

Voorzitter: Jeroen Appel

Secretaris: Tamara Kik (aftredend in 2024 en vacant)

Penningmeester: Simon ter Beek 

Lid: Bas Oorbeek

Groepsbegeleider: Janne Princen (aftredend in 2024 en vacant)

Beheerstichting

Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. De beheerstichting draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging. Naast de financiële kant houdt de beheerstichting zich bezig met het beheer van de accommodaties en de materialen.

Vertrouwenspersoon

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Als vereniging vinden wij het belangrijk dat zowel jeugd- als volwassen leden bij een vertrouwenspersoon terecht kunnen. Deze rol wordt op dit moment ingevuld door Lian Wondergem. Lian is per mail te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De meeste zaterdagen is Lian ook aanwezig op het clubgebouw. Als er iets is kan Lian ook voor of na de opkomsten worden aangesproken.