fotolijn

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ug110740/domains/scoutingbruinisse.nl/public_html/modules/mod_jf_mobilemenu/helper.php on line 79

Explorers (14-17)

Welkom op de pagina van de Explorers. Wij zijn een gemengde groep van jongens en meiden van 14 tot en met 17 jaar en komen elke week bij elkaar in ons clubhuis op Bakkersgat 8.

Wij organiseren onze eigen opkomsten en activiteiten, zowel in binnen- als buitenland. Soms houden we opkomsten in thema en combineren we het thema met een activiteit, zoals een bezoek aan de Efteling. Andere opkomsten maken we zonder een bepaald thema, denk hierbij aan het maken van een houtvuur tot aan een show “Jongens tegen de Meisjes”. Zo zijn opkomsten iedere week weer anders.

Naast de opkomsten organiseren we ook weekendjes. In sommige weekendjes worden de activiteiten gecombineerd met het thema van de opkomsten en in andere weekendjes bestaan de activiteiten uit een gezellig avondje film kijken en het gezamenlijk koken op houtvuur. Naast deze weekendjes, gaan we ook één keer per jaar op kamp. Van mountainbiken in België tot het bezoeken van de Tower of London, alles is mogelijk.

Lijkt het jou leuk om eens een keer te komen kijken? Kijk dan onder de knop “lid worden” verder op de site, daar staat hoe je uitgenodigd kan worden om een kijkje te komen nemen. 

Logboek

Benieuwd naar wat de explorers doen op hun zomerkamp? Een van de explo's heeft een verslag bijgehouden van het zomerkamp van 2014! De bestemming van het kamp was Schotland en iedereen heeft er een onwijs gave tijd gehad. Een beeld krijgen bij de tekst of sowieso wat meer van de plaatjes? Check het foto album! :-)

Dinsdag 5 augustus. 

Vandaag moesten we om 12.30 verzamelen op het clubhuis om de kar in te pakken. Alle groepsbagage die mee moest zoals kookgerij en tenten enzo hadden we vrijdag al ingepakt. Dit moest dus alleen nog maar in de kar. Toen we klaar waren werd er nog even gecontroleerd of iedereen zijn/haar id-kaart bij had en toen konden we vertrekken naar Ijmuiden voor de boot naar Newcastle. Bij het terrein voor we de boot op mochten moesten we nog best lang wachten. Om ongeveer 5 uur mochten we op de boot en om 6 uur vaarde hij weg. Op de boot is iedereen kamers gaan zoeken om te gaan slapen en daarna hebben we een picknick gehouden in een gang van de boot. Na het eten hebben we nog wat leuke spelletjes gedaan en naar een bandje gekeken en zijn we gaan slapen. 

Woensdag 6 augustus. 

Om 8 uur werden we gewekt op de boot en werd verteld dat we 10 uur Nederlandse tijd aan zouden komen in Newcastle. Vanaf Newcastle was het ongeveer nog 2 uurtjes rijden naar het kampterrein. Dat was het plaatsje Bonaly (dit ligt net onder Edinburgh). Daar hebben we de tenten opgezet en alles opgebouwd. Na het opbouwen van het kampterrein gingen we nog even naar de supermarkt om eten. Dat werd aardappeltjes met worstjes en witte bonen in tomatensaus. Na het eten was het tijd voor de afwas en een gezellig kampvuurtje. 

Donderdag 7 augustus. 

Vandaag stonden we al vroeg op, om met de bus naar Edinburgh te gaan. We zijn begonnen met een wandeling door het oude gedeelte van Edinburgh verzorgd door een student. Zijn naam was Billy en hij wist heel erg veel te vertellen over de geschiedenis en gaf tips waar we nog heen zouden kunnen. Na de stadswandeling hebben we nog een Kathedraal bezocht en zijn we nog even naar een museum geweest. Daarna hadden we nog even “friet” time om zelf nog even door de stad heen te lopen. We hadden optijd weer verzameld bij de bus om naar het kampterrein om te gaan eten. Vandaag aten we wraps met rijst. ’s Avonds zijn we nog een heuvel bij het kampterrein opgeklommen om te kijken naar vuurwerk naast het kasteel in Edinburgh. 

Vrijdag 8 augustus. 

Vandaag stond de wekker wat later, en gingen we canyoning doen. We kregen een surfpak, een helm en een zwemvest die we aan moesten doen bij de verzamelplek. Daarna moesten we met al die spullen nog aan nog ongeveer een half uur rijden naar de rivier waar we canyoning gingen doen. Eerst kregen we uitleg over wat we wel moesten doen en wat niet. Het belangrijkste was dat we als we gingen lopen of klimmen we zeker met 3 punten contact moesten hebben met de grond. We begonnen met een best wel stijl stukje naar beneden klimmen om bij het water te komen. Als we beneden waren moesten we even wachten tot iedereen er was en kregen we weer uitleg. Voordat we mochten beginnen met het eerste deel moesten we eerst helemaal onder water om te zorgen dat we nat waren om warm te worden. Het water was echt heel erg koud. Het eerste onderdeel in het water was een stroming naar beneden dat leek op een glijbaan. Nu moesten we weer wachten tot iedereen beneden was en kregen we weer uitleg over het volgende stukje. Voor het volgende stukje moesten we een stukje omhoog klimmen en daar kwamen we uit bij een zeil dat op een rots lag. Via dat zeil moesten we omlaag glijden en via een touw weer omhoog klimmen. Dat mochten we 3 keer doen en op 3 verschillende manieren. Nu mochten we weer omhoog klimmen met het touw om in een  soort jacuzzi te springen en ook weer naar beneden te glijden maar dan voorover. Altijd als je beneden was moest je je hand bovenop je helm zetten om te laten zien dat het goed met je ging. Daarna gingen we een stukje zwemmen, maar dat mocht niet op je buik maar dat moest op je rug en je moest zwemmen met je armen. Toen we er waren moesten we weer omhoog klimmen via rotsen om in het water te kunnen springen. Dit mochten we ook 3 keer doen maar dan van verschillende hoogtes. Dit was het laatste stukje dus moesten we weer omhoog klimmen en weer een stukje terug lopen naar de bus waar we weer om gingen kleden en weer richting het kampterrein gingen om te eten. Vandaag hebben we pasta gegeten en hebben we nog even bij het kampvuurtje gezeten. 

Zaterdag 9 augustus. 

Vandaag zijn we weer naar Edinburgh geweest met de bus en zaten we samen met onze Duitse buren in de bus. Voor vandaag stond er op de planning om Arthur’s seat te gaan beklimmen. (een hoge berg waarmee je uitzicht had over heel Edinburgh). Helemaal bovenop de berg stond er heel erg veel wind maar het was echt super mooi! Toen we de weg naar beneden aan het zoeken waren kwamen we een Chinese vrouw die helemaal alleen was of ze mee mocht lopen met ons terug naar beneden omdat ze de weg niet wist. Beneden kregen we weer “friet”time om te bekijken wat er nog meer was in Edinburgh. Na de “friet”time zijn we opzoek gegaan naar de bus en zijn we nog even naar de supermarkt geweest om eten te halen. Daarna zijn we begonnen met pannenkoeken bakken en hebben we pannenkoeken gegeten. ’s Avonds hebben we nog een spelletje gedaan en zijn we optijd weer gaan slapen. 

Zondag 10 augustus. 

Omdat vandaag de bus niet kwam, zijn we met ons eigen busje naar Edinburgh gereden. Omdat er een parade en een memorial dienst was konden we niet bij de dingen komen die we wilden doen dus kregen we eerst weer vrije tijd in plaats van ’s middags. Na de vrije tijd zijn we eerst naar Mary Kings Close gegaan. Dit zijn ondergrondse gangen van vroeger. We kregen een rondleiding van een gids die van alles liet zien en vertelde over het vroegere leven. Na Mary Kings Close zijn we nog naar het kasteel  van Edinburgh geweest. Ook stond er voor vandaag nog op de planning om naar Camera obscura te gaan. Dat is een museum waar je heel veel kunt doen dat gaat over foto’s en illusies.  Zo was er een spiegeldoolhof, een warmte camera waar je kon zien hoe warm je was, een tunnel waar je door heen kon lopen en het leek alsof je draaide. Er waren ook heel erg veel dingen met spiegels en lichtjes. Ook hebben we nog even het kasteel van Edinburgh bezocht. Vandaag stond er op het menu hamburgers of sparerib met gebakken aardappeltjes.

Maandag 11 augustus. 

Vandaag gingen we ponyrijden in de buurt van het plaatsje Porth of Menteith. Iedereen kreeg een cap/helm op en een regenbroek omdat het die ochtend regende. Daarna ging de baas van die manege vertellen op welk paard iedereen mocht er kwamen een voor een paarden naar buiten gelopen en de naam werd geroepen. Als het paard van jou was mocht je ernaartoe lopen en erop gaan zitten. Toen iedereen goed zat gingen we lopen. Sommige hadden wel iemand die naast het paard liep en sommige niet. Na een klein stukje lopen gingen we door een hek en liepen we een stukje over het gras. Daarna gingen we weer door een hek en kwamen we een soort bos in en gingen we een berg op. Bovenop de berg was het nog even tijd voor een groepsfoto en daarna gingen we weer naar beneden. Het allerlaatste stukje mochten we nog even wat harder rijden. Na het paardrijden zijn we nog een rondje gaan rijden en hebben we nog een paar foto stops gehouden bij een paar logs en highland cows. Ook zijn we nog naar het National Wallace monument gereden om die te beklimmen. Dat waren ongeveer 246 treden. Bij het National Wallace monument zijn we eerst met een busje een stukje naar boven gebracht en daarna konden we de trap omhoog gaan beklimmen. Tussen de trappen zaten nog 3 verdiepingen met allemaal informatie over het National Wallace monument. Toen we ’s avonds terugkwamen hebben we een soort van bami gegeten met kip en satésaus.  Na het eten zijn sommigen al wat dingen gaan opruimen en inpakken. 

Dinsdag 12 augustus. 

Vandaag was alweer de laatste dag in Schotland. We zijn vroeg opgestaan om nog even met z’n allen naar de supermarkt te gaan en daarna alles op te gaan ruimen en af te gaan breken. Rond half 12 waren we hiermee klaar en zijn we vertrokken richting de boot naar huis. We wilden graag het Rosslyn Chapel nog even zien, maar helaas was het er te druk dus zijn we maar weer verder gaan rijden. We zijn nog wel langs een aantal plaatsjes gereden om foto’s te maken. ’s Avonds hebben we weer een picknick gehouden op de boot met allemaal lekkere broodjes uit Schotland. We hebben ook nog gezellig een paar spelletjes gedaan en zijn optijd gaan slapen. 

Woensdag 13 augustus. 

Om ongeveer half 10 Nederlandse tijd zijn we aangekomen bij de haven van Ijmuiden. Vanaf daar hebben we weer naar huis gereden en zijn we de spullen op gaan ruimen op het clubhuis. Om ongeveer half 2 ging iedereen naar huis. 

Het was een super kamp!