fotolijn

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ug110740/domains/scoutingbruinisse.nl/public_html/modules/mod_jf_mobilemenu/helper.php on line 79

Scouts Jongens (11-14)

Bij de verkenners doe je hele andere dingen dan thuis, op school of op een  sport club. Het is leuk, avontuurlijk, nooit saai en soms best wel spannend. Bovendien maak je ook nog eens een hoop vrienden. Bij onze groep is de opkomst voor verkenners op zaterdagmiddag van 15.30 tot 17.30 uur. De activiteiten worden georganiseerd en geleid door een enthousiast leidingteam. Regelmatig hebben we een opkomst samen met de scouts meiden.

Wat voor activiteiten doen we dan?

Bij scouting doe je nooit hetzelfde. Dit betekent  dat je steeds weer spannende nieuwe dingen beleeft. Toneelspelen, via een klimtouw abseilen, bouwen met hout en touw, fikkie stoken (dat noemen we dan kampvuur), zelf koken, speurtocht en als dat nog niet genoeg is dan zorgt de leiding voor nog meer spektakel. Onder begeleiding van ervaren leiding kun je abseilen, wandklimmen, van de kabelbaan en nog veel meer avontuurlijks. Een kleine greep uit onze activiteiten:

Sport en Spel: 

Binnen in het clubhuis of buiten (hangt van het weer af) verschillende sporten en spellen doen. Dit kunnen dingen zijn als een voetbal toernooitje of slagbal. Maar ook Levend Stratego.  

Kamperen:  

Met je eigen groepje  je eigen tent opzetten, je eigen eten koken (en helaas zelf de afwas doen), ‘s avonds gezellig rond een kampvuur en een avontuurlijk nachtspel. Ook doen we tijdens de kampen andere ‘avontuurlijke’ dingen .

In de zomervakantie gaan we altijd op zomerkamp ergens in Brabant. dit duurt ongeveer 7 dagen met een uitdagend thema

Speurtochten, hikes:                                                                                                                                           

Met je eigen groepje proberen de weg te vinden, te voet of op de fiets .

Dit doe je soms via een meegenomen kaart, een routebeschrijving en soms met een kompas of GPS. Maar het kan ook zo zijn dat je een geheime zin moet ontcijferen, of puzzels moet oplossen om naar de plaats van bestemming te komen.

Bouwen met houten balken en touw:

Of zoals we het bij Scouting noemen, Pionieren! Dit is niet saai knopen leggen (waar ze Scouting nog wel eens van beschuldigen) Pionieren betekent dat je een groot bouw werk van houten balken maakt. Dit kan een keuken zijn voor zomerkamp, maar ook een katapult om grote hoeveelheden tennisballen (of waterbalonnen) mee weg te schieten of een grote familieschommel.

Creatief:

Hier kunnen we zoveel noemen. Je eigen televisieprogramma maken, een krant schrijven, muziek maken met oude ‘rommel’ of een elektrische gitaar , kerstversiering knutselen, een schimmen spel met kartonnen poppetjes en ga zo maar door. Creatieve mensen kunnen dus ook op Scouting terecht.

Natuur en Milieu:

Je wilt toch wel dat als je later groot bent er nog een hoop moois te zien is in de wereld. Daarom proberen we er bij Scouting ook iets over te leren. Als we wat met natuur en milieu doen, gaan we kijken hoe de natuur  werkt. Hoe en waar planten groeien, wat voor dieren er in het bos leven, enz.