fotolijn

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ug110740/domains/scoutingbruinisse.nl/public_html/modules/mod_jf_mobilemenu/helper.php on line 79

Welpen Jongens (7-11)

De welpen zijn jongens van 7 tot en met 11 jaar. Samen doen we allerlei leuke dingen zoals: bosspelen, sportspelen, speurtochten, knutselen, toneel/muziek, kampvuur, geheimschriften en nog veel meer!

Onze groep draait iedere zaterdag van 13.30 tot 15.30 op het gebouw aan het Bakkersgat in Bruinisse.

Iedereen is bij ons welkom en er kan al spelend van alles geleerd worden, we gaan zoveel mogelijk naar buiten maar als dit niet lukt, hebben we een mooi gebouw waar we in kunnen spelen.

Het ontdekken van de natuur en de omgeving om ons heen is een belangrijk onderdeel van alle scoutingprogramma´s. Zeker wij als welpen gaan graag en vaak het bos in om daar te spelen of iets te leren van de natuur. We leren ook al het begin van “scoutingvaardigheden”, zoals bijvoorbeeld kaart en kompas lezen en knopen leggen.

De naam welpen hebben we gekregen, omdat we in het Jungleboek thema spelen. Het “Jungleboek” is een verhaal over een jongetje (Mowgli) en een meisje (Shanti) die opgroeien in een wolvenfamilie in de jungle. Ze spelen daar samen met de jonge wolven, die ook wel welpen worden genoemd. De avonturen die Mowgli en Shanti samen met de welpen en andere dieren beleven wordt gebruikt als idee voor onze programma´s. Onze leiding wordt naar de dieren die in het jungleverhaal voorkomen genoemd, zoals bijvoorbeeld: Akela, Hathi en Bagheera.

Een paar keer per jaar gaan we op kamp, samen met de leiding maken we er dan een super gezellig weekend van. Dan slapen we met z’n allen in ons clubhuis of het gebouw van een andere Scoutinggroep. Zo beleven we nieuwe avonturen en leren we elkaar goed kennen.

Mocht je na het lezen van dit verhaal ook zin hebben in avontuur en gezelligheid samen met een heleboel leeftijdgenootjes kom dan eens vrijblijvend langs en draai een keertje mee. Geef even telefonisch door wanneer je komt kijken i.v.m. het programma. Je bent van harte welkom!!

Lijkt dit je leuk en wil je ook eens komen kijken of de welpen jongens wat voor jou zijn. Kijk dan eens onder het kopje 'Lid Worden'.